A KalandKör 400

Még egy kört a Balatonon?

KK 400 – avagy a 400 kilométeres KalandKör

Neked a Balaton – csak – a Riviéra? Pedig a tó partján túl még ezernyi kaland és élmény vár a bringásokra. Ha már oda-vissza körbetekerted a tavat és azt hiszed számodra nem tartogat több kihívást, akkor a KalandKör400 túra Neked szól!

Fedezz fel eldugott településeket, kaptass fel sosem látott kilátókba, gyönyörködj a tanúhegyek látványában, miközben letérsz a megszokott útról!

Az útvonalon fekvő POI-k elérhetők ITT

Ezen, a 400 kilométer hosszúságú, a Balatont teljesen megkerülő, de nem az ismert kerékpárúton vezető túrán könnyebb és nehezebb terepszakaszok is várnak rád. A KK400 részét képező aszfaltozott utak pedig szintén a BalatonBike365 több mint 1000 kilométeres, kitáblázott hálózatának részei. Ami közös bennük, hogy lényegesen alacsonyabb forgalomra számíthatsz, mint a part környékén, karnyújtásnyi távolságra kerülhetsz a természethez. A változatos, gyönyörű tájak magukért beszélnek, hiszen a Balaton-felvidéki, a zalai vagy a somogyi utak különböző világokba vezetnek. Ha szereted a várromokat, vagy szívesen pihensz meg csendes falvakban, esetleg finom borokat is kóstolnál, egyikről sem kell lemondanod, ha a KalandKör400-on indulsz el. Itt a lehetőség olyan helyekkel bővíteni a kedvenc balatoni látnivalóid listáját, ahova csak a legkitartóbb bringások jutnak el.

Erre a túrára érdemes fizikailag is felkészülni, így egész évben motiválhat arra is, hogy edzésben maradj. Ha sportos vagy akkor nekivághatsz gravellel, de akár segítségül hívhatod az e-bike-odat is, hogy biztosan minden magaslatra könnyedén feljuss. Ha pedig elsősorban nem a teljesítmény érdekel, hanem a látnivalók, akkor kisebb túrákat is tehetsz a kitáblázott körbe csatlakozva. A szakaszok többsége csak könnyebb terepszakaszokat tartalmaz. A jó minőségű döngölt földutakra a legtöbb túrakerékpár is megfelelő, a mountain bike pedig Jolly Joker bárhol. A KK400 útvonalon egységes jelrendszer vezet végig. Hogy honnan kezdd a kört? A BalatonBike365 hálózat segítségével bármelyik part menti településről könnyen rácsatlakozhatsz a KK400 körre. Ha pedig a GPS alapú tájékozódásban hiszel, töltsd le a BB365 appot, ami végignavigál a túrákon.

A túra sok parttól távolabb lévő turisztikai attrakciót érint, de azért nem kell teljesen nélkülöznöd a Balaton közelségét, ugyanis időnként vissza-vissza tér a partra. Ha nem csak egyszerűen túrázni szeretnél, hanem szeretnéd a teljesítményedet későbbi önmagaddal vagy másokkal összehasonlítani, akkor is jó helyen jársz.

Ha pedig a megmérettetés a mindened, akkor a túraútvonal teljesítésének mérését 50 QR kód segíti, melyeket a telefonoddal leolvasva akár másodperces pontossággal versenyezhetsz is magaddal, barátaiddal, sporttársaiddal. Kitűzheted célul a teljes 400 kilométeres táv letekerését, de akár szakaszonként is feliratkozhatsz a ranglistákra.

Ha nincs gravel bringád, vagy nem cipelnéd magaddal a sajátodat, esetleg jól jönne az elektromos ráasegítés, akkor a BalatonBike365 Port kerékpáros központokban más top e-bike modellek mellett a legújabb, csúcskategóriás Scott gravel, gravel plus és e-gravel kerékpárokat bérelheted, akár több napos kalandokra is.

Nagyobb kör, sokkal nagyobb kihívás, több élmény és még több emlék, ami a KalandKör400-on vár!

Kattints IDE az útvonal leírásához!