Átkelés a Bivalyrezervátumon - csak nyitvatartási időben

A KK400 útvonalán található látványosságok közül a Kápolnapusztai Bivalyrezervátum olyan természetvédelmi terület, amely csak nyitvatartási időben látogatható, így kerékpárral is csak ezekben az idősávokban tudunk áthaladni.

A KalandKör 400 útvonalát igyekeztünk úgy alakítani, hogy a látványosságok, érdekes megállópontok karnyújtásnyi közelségben legyenek. Ilyen a Kápolnapusztai Bivalyrezervátum is, ahol mindenképpen érdemes egy rövid sétát tenni a tanösvényen, nem csak a hatalmas bivalyok miatt.

A KK400-at teljesítők többsége reméljük, hogy szívesen szán időt a programra, de tudjuk, hogy vannak teljesítmény-orientált bringások is, akik csak szeretnének gyorsan áthaladni a területen. A rezervátum azonban természetvédelmi terület, és nem lehetséges elkerülő ösvényt kijelölni, az áthaladás kizárólag nyitvatartási időben, belépődíj ellenében történhet.

A park nyitvatartásáról a Nemzeti Park honlapján lehet tájékozódni. Az üzemeltetők jóvoltából válthatunk kedvezményes "kerékpáros áthaladási jegyet" is. Amire figyelni kell, hogy a pénztár fél órával a nyitvatartás vége előtt zár, ehhez kell igazítanunk a bringázást.